Willem Mantel, voormalig bedrijfswagendealer, start adviesbedrijf.

“Een idee van vroeger wordt werkelijkheid.”

Na mijn IVA-opleiding begon ik op 23 jarige leeftijd in de autobranche als verkoper. Ik had altijd de drive om zelf een onderneming in de autobranche op te zetten maar je moest ergens eerst maar eens beginnen. Na een periode van 10 jaar kwam ik tot de conclusie dat ik alle commerciële banen wel had gehad, maar dat ik nog geen ondernemer was.

Het was in die tijd ook al moeilijk om een dealerschap op te starten en overnemen was om financiële reden niet haalbaar. Ik ben toen als truckverkoper een nieuwe uitdaging aangegaan. Dat was een hele overgang, maar al snel kwam ik er achter dat ik het veel interessanter vond dan de wereld van de personenwagens. De combinatie van techniek en commercie sprak mij enorm aan. Tijdens deze periode heb ik ervaren dat kopers van bedrijfswagens vaak niet echt weten waar ze over praten. Ik stelde me de vraag of een adviesbedrijf in deze sector misschien iets zou kunnen toevoegen? In die tijd deed zich ook een unieke kans voor om zelf een truckdealerschap op te starten en die mogelijkheid heb ik niet laten lopen. Vanaf de grond een bedrijf opbouwen, was voor mij een fantastische uitdaging. In de 23 jaren die volgden heb ik ontzettend veel ervaring opgedaan. Alle technische en commerciële kanten van het vak heb ik mij eigen gemaakt. Het runnen van een onderneming en het omgaan met mensen leer je het beste in de praktijk.

In 2009 deed zich de kans voor om mijn dealerbedrijf te kunnen verkopen aan de importeur en dat heb ik gedaan. Omdat ik nog vol energie en ideeën zit, besloot ik om alsnog een adviesbedrijf op te zetten. In een sabbatical van acht maanden heb ik ‘mijn snipperdagen van 23 jaar’ opgenomen. In die periode kwam het idee om MANTEL SUPPORT op te richten, tot leven. Dit heeft uiteindelijk geresulteerd in een aanpak waarbinnen ik, onafhankelijk van merken en leveranciers, mijn diensten aanbiedt aan bedrijven en instanties die trucks en bestelwagens willen aanschaffen. Bovendien kan ik andere ervaringen met ondernemers delen en is het voor mij een uitdaging om verkopers de kneepjes van acquisitie te leren. Door volledig transparant te werken zal ik mede op basis van mijn uitgebreide ervaring u als mogelijke nieuwe klant van MANTEL SUPPORT, het vertrouwen geven dat uw opdracht met grote zorg wordt uitgevoerd.

Willem Mantel.

MANTEL SUPPORT

Hoofdstraat 50
2171 AT Sassenheim

Telefoon: 06-53147642
E-mail: w.mantel@mantelsupport.nl
contactformulier

KvK: 28044256